Шокиращо признание на принцеса Даяна: Убиха любовта на живота ми, за да не напусна Чарлз!

12 август 2017

Изненадващи и до голяма степен шокиращи разкрития се появиха на бял свят в навечерието на 20-годишнината от смъртта на принцеса Даяна. Те са част от нов документален филм, който се появи по телевизионния канал Channel4, като в лентата са използвани записи от тайни нейни откровения – интимни подробности за личния й живот, филмирани от учителя й по реторика Питър Селитън, изповед пред анонимен оператор на BBC, интервюта на биографа й Андрю Мортън и др.

Сред най-изненадващите признания е това за мъж, който тя описва като „любовта на живота ми“, загинал малко, след като става ясно, че Даяна се е увлякла по него.

"За мен Бари бе утеха и убежище", разкрива Даяна/снимка: Guardian

„За мен Бари бе утеха и убежище“, разкрива Даяна/снимка: Guardian

„Когато бях на 23-24 години, се влюбих в човека от охраната ми. Но разбраха и го изхвърлиха… убиха го. Той бе най-голямата ми любов и това му струва живота“, твърди принцесата. Макар във филма да не се посочва името му, става ясно, че тя говори за бодигарда си Бари Манаки. През 1987 г. 37-годишният полицай, който е женен, е премахнат от кортежа й, а скоро след това автомобил блъска мотоциклета му и той загива при катастрофата.

Случаят е обявен за инцидент, като шофьорът убиец получава само глоба от 85 лири за невнимателно шофиране. Даяна не крие, че е била до такава степен обсебена от Манаки, че е мислела да напусне Кралското семейство и да заживее с него, дори това да означава да се лиши от синовете си Уилям и Хари.

Щастие.. но само за пред камерите/снимка: Guardian

Щастие.. но само за пред камерите/снимка: Guardian

В документалната продукция се посочват и други любопитни факти, например, че принц Чарлз никога не е крил връзката си с Камила и на въпрос за нея, е отговорил „Отказвам да съм единственият Уелски принц, който никога не е имал любовница“. Когато поискала съвет от Елизабет II как да спаси брака им пък, Нейно Величество е лаконична: „Не знам какво трябва да направиш. Чарлз просто е безнадежден случай“. Самият филм е направен още през далечната 1992 година, но едва сега се излъчва във Великобритания (в САЩ например това се случва още през 2004 година).

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)