
Храната днес отдавна не е просто средство за задоволяване на основните ни нужди, а е превърната в истински култ и изкуство. И макар да сме виждали стотици прекрасно направени и презентирани ястия, признаваме си, този уникален десерт наистина ни впечатли.
Той е дело на известния португалски шеф Joaquim Sousa и в последните седмици буквално „взриви“ интернет пространството. Десертът е наречен Dessert du jour и на пръв поглед изглежда като обикновена шоколадова топка. Когато обаче налеете топла сметана, десертът буквално „разцъфва“ като цвете.
Как точно става това може да видите във видеото по-горе, а ако скоро посещавате Лисабон, не пропускайте да се отбиете в ресторант Ipsylon в хотел The Oitavos, където може да се насладите на десерта лично.
текст: Елена Михайлова
снимки: Joaquim Sousa
Още по темата
-
VinoGin или с други думи Джинотека
In TASTEЗащо след като виното си има своите места, където можеш да се насладиш на любимата ...
-
Освежаваща супа от ягоди с козе сирене
In TASTEЯгодите са един от най-изисканите и предпочитани плодове днес. Всеизвестни са подмладяващите и антиоксидантните им ...
-
Пиле по индийски
In TASTEНа днешния ден, през 1631 г. Мумтаз Махал умира по време на раждане. В нейна ...
-
Топ 20 на най-добрите ресторанти в света за 2018 (част 1)
In TASTEЕдна дългоочаквана класация, представяща най-добрите маси в света, където храната е изкуство и усещане за ...
Остави своя коментар през Facebook