Chocolate-Hearts-9

Шоколадови сърца

11 април 2018

Необходими продукти:

1 бр. яйца

1/2 ч.ч. захар

125 г масло (разтопено)

1/2 ч.ч. кисело мляко

1 ч.ч. брашно

5 ч.л. какао

2 ч.л. бакпулвер

100 г черен шоколад

За глазурата:

150 г черен шоколад

150 мл сладкарска сметана

1 ч.л. кора от портокал

перлена захар (за декорация)

Начин на приготвяне:

 

Разбийте добре яйцето със захарта с миксер или телена бъркалка. Добавете маслото и млякото и отново разбийте. Пресейте брашното с какаото и бакпулвера. Добавете ги постепенно към мокрите съставки и объркайте със шпатула до гладка смес.

Нарежете шоколада на дребно и го прибавете към тестото. Разбъркайте внимателно. С помощта на лъжица за сладолед или две обикновени, напълнете 2/3 от обема на силиконова тава с формички на сърца. В моя случай формата е с 8 средно големи сърца. Не е нужно да ги мажете предварително с мазнина, защото тестото няма да залепне и ще се отстрани лесно. Ако използвате метална тава може да сложите хартиени формички за мъфини.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Проверете готовността с дървено шишче. При забождане трябва да излезе сухо.

След готовност отстранете шоколадовите сърца и ги сложете на метална решетка да се охладят. През това време сложете в метална купа сметаната и начупения шоколад. Загрейте на водна баня и разбъркайте до пълното разтапяне на шоколада. Отстранете от котлона и добавете портокаловите корички. Разбъркайте.

Подравнете с остър нож за хляб сърцата отгоре. Сложете металната решетка с тях в голяма тава и полейте обилно с шоколадовата глазура. Щом се покрият хубаво отгоре и отстрани ги оставете да стегнат леко. Преместете ги внимателно с остър широк нож върху хартия за печене. Поръсете с малко перлена захар за декорация. Оставете да се стегне глазурата напълно преди консумация.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)