HazelNutTruffles

Шоколадови трюфели с лешници

13 януари 2019

Необходими продукти:
300 гр. черен шоколад
100 мл. течна готварска сметана
50 гр. пудра захар
4 супени лъжици разтопено масло
100 гр. натрошени лешници
1 супена лъжица ром
4-5 с.л. какао

Вижте още: Шоколадови трюфели с лют червен пипер

Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада и го поставете в подходящ съд. Разтопете на водна баня. Добавете пудрата захар и сметаната и оставете да покъкри, като разбърквате. Снемете от огъня, внимателно добавете маслото. Разбъркайте сместа и я сложете в хладилник за около 2 часа, след което с мокри ръце оформете топчета, които после оваляйте в натрошените лешници. Трюфелите съхранявайте в хладилник до сервирането им.

Снимка: Paneraathome.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)