DSC_0035-520x400

Щабът препоръчва забрана за разходки на Витоша

22 март 2020

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса у нас ще препоръча на градоначалника да затвори подстъпите към природен парк „Витоша“, тъй като вчера е наблюдавано голямо струпване на хора там, обяви председателят на щаба Венцислав Мутафчийски. „Винаги има готовност за по-рестриктивни мерки, ако тези не дадат резултат“, каза още началникът на кризисния щаб.

Той допълни, че през изминалото денонощие броят на заразените с Covid-19 в България се е увеличил с 29 души, достигайки 171 случая, кто повечето нови случаи са в София. Ген. Мутафчийски обяви, че няма нови градове, в които е проникнала заразата, и също така представи възрастово разпределение на заразените у нас. По негови думи най-голям брой заразени са между 40 и 49 г., а случаите на болни от коронавирус над 60 г. са само 24.

Разпределението на 100-те опаковки хлоринов фосфат, които вчера бяха дарени от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, е започнало. На УМБАЛСМ „Пирогов“ са дарени 25 комплекта, а за градовете извън София те ще бъдат разпределени чрез местните РЗИ институции. Ген. Мутафчийски допълни, че тези лекарства са единствено и само за болнично лечение.

Националният оперативен щаб ще поиска в понеделник среща със Светия Синод, за да бъде обсъдено дали при тази ситуация църквите трябва да продължат да бъдат отворени.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)