happy-couples-post-less

Щастливите отношения водят до повече килограми

03 октомври 2018

Ако сте женени или в дълга връзка, най- вероятно все някой се е шегувал за ваша сметка за трайно качените ви килограми. Някои хора се подхлъзват по рутината, други просто хапват повече, трети спират да посещават фитнеса и пр. Така или иначе въпросът с причините за качването на килограми по време на брака е актуален, а група учени решават да потърсят неговия отговор.

През 2013 г. учените от Югоизточния Методистки Университет в Далас започват да изследват 169 нови двойки,  за цели 4 години и правят интересни заключения по темата.

По време на изследването двойките споделят девет пъти информация по следните въпроси.

  • Височина
  • Килограми
  • Удовлетворение от брака
  • Стрес
  • Стъпки в посока развод

Учените стигат до извода, че хората, които са по-неудовлетворени от тяхните връзки, е по – вероятно да желаят да свалят килограми. Според изследователите това се случва тъй като те подсъзнателно имат желание да намерят и привлекат нов партньор

Ето защо вдойките, които са щастливи в брака си, е по – малко вероятно да следят теглото си, тъй като те не се оглеждат за друг партньор. Тте са щастливи и се чувстват удобно по начина по който се случват нещата в техния живот и не желаят да променят нищо.

 „Удовлетворението се асоциира позитивно със загубата на тегло“, казва изследователя Андрея Мелтцер. „Двойките, които са по- удовлетворени качват повече килограми, а двойките, които са по-малко щастливи, следят повече за своята фигура.“

Източник: theheartysoul.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)