„Ще ни побъркат“ – новата книга на Иван Гарелов

09 юни 2017

„Ще ни побъркат“ е заглавието на най-новата книга на изтъкнатия български журналист Иван Гарелов. Премиерата се състоя на 7 06. 2017 година в зала „Лаура“ на Националния дворец на културата. В изданието Гарелов е събрал своите най – значими статии и коментари, публикувани в българския печат от 1989 г. до края на 2016 г. Текстовете на автора отразяват някои от най-важните събития от историята на прехода у нас и припомнят думите и делата на политици, които и до днес са част от управлението на страната.

TON_9577

Известният журналист пише по теми за новата студената война, бежанците, кризата в Гърция, войните в Близкия изток, политическите игри в България през последните години, възхода на популизма и национализма, терористичните атентати в Европа, съдебната система, кризата в дясното и свободата на словото.

TON_9567

Иван Гарелов прави и точни прогнози за случилите се по-късно събития и за ставащото в момента у нас. Снимките към статиите са от личния архив на автора, архива на БНТ, както са използвани шаржове и карикатури на Ивайло Нинов и Валентин Ангелов.

TON_9581

Историята на прехода и паралелът със сегашната система е акцент в книгата ,, Ще ни побъркат „. 

TON_9595

На събитието присъстваха много приятели и колеги на изтъкнатия журналист. Две от знаковите имена в българската журналистика – Велислава Дърева и Елена Йончева бяха дошли да уважат твореца. Лиляна Панделиева, Любен Дилов – син, Валерия Велева, Исак Гозес също бяха сред гостите. Специален поздрав към Иван Гарелов отправиха и неговите студенти, които освен, че му благодариха за наученото от него, му пожелаха успех и нови творчески успехи.

репортер: Ася Георгиева
опеаратор: Венелин Бакалов

фотограф; Антон Хариев

постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)