In Life ви пита: Заплаха ли са бежанците за ЕС?

Ще се вслушаме ли в Бойко Борисов?

07 април 2015

По подобие на немският канцлер Ангела Меркел, преди дни премиерът Бойко Борисов призова българите да не пътуват за Великден и по този начин да поощрят българската икономика и туризъм.

Помните, че в началото на кризата, Ангела Меркел отправи подобен призив към германците, свързан с това да съхранят националния капитал, като купуват  немски производства (най-вече коли) и потребяват продуктите на националната си  икономика. Прочутите със своята дисциплина и националистично  чувство,  германци се вслушаха в призива на своя канцлер. Дали и ние, българите ще го направим? Всъщност в този призив има висока доза идея за подкрепа на инвестициите в туризъм, които се създадоха у нас в последните години и които определено имат нужда от поощрение.

За нас,  In Life, бе интересен отговорът на този въпрос, ето защо отправихме допитване към вас,  нашите зрители и читатели „Ще се вслушате ли в призива на премиера Бойко Борисов да отпразнувате Великден в България?“.

Отговорът на анкетата е по-скоро ДА, но едва 24% от хората заявяват, че ще откликнат на призива на примиера, а болшинството от 44% ще са в България по празниците, защото няма да пътуват по принцип, а не в продължение и подкрепа  на апела.  В отговорът „Няма да пътувам никъде“ и във факта, че това мнение събира най-висока подкрепа сред хората, се съдържа и доза негативно настроение към предстоящите празници. Масово българинът ще остане по домовете си, било поради липса на средства за ваканция по празниците, било от пролетна умора, гарнирана с лошото време напоследък или пък песимизъм от цялостната  икономическа ситуация у нас.

От друга страна прави впечетление и факта, че много българи  ще пътуват в чужбина по празниците, заявявайки, че няма да се вслушат в призива на примиера. Така мислят не малко от запитаните – 32%. Отново предпочитана дестинация ще е Гърция, защото Великденските празници в южната ни православна съседка са тържествени и атрактивни. Очакваната слънчева прогноза за времето там,  също допринася за решението на редица българи. От туристическите агенции обявиха, че в листата на предпочитанията за пътувания по Великден, след Гърция се нареждат дестинациите Италия, Испания и Дубай.

Или ако обобщим цифрата на тези, които ще пътуват в България или в чужбина по Великденските празници – 54%, то отново трябва да се подготвим за сериозни задръствания и проблеми с трафика.

Весели празници, българи! 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)