Strauss Orchestra Vienna

„Щраус Виена Оркестър“ с нова коледна магия в София

20 ноември 2019

Легендарният „Щраус Виена Оркестър“ добавя още два вокални диаманта в колекцията си от солисти за Коледния гала концерт на 1 декември в НДК. Звездите на „Волксопер Виена“ Михаел Халвичек и Роман Мартин ще канят дамите на валс под диригентската палка на маестро Райнер Роос. Баритонът с визия на младия Синатра и един от най-популярните австрийски тенори в Азия се присъединяват към грациозната Мириам Портман и пеещият актьор Марко ди Сапиа.

Роман Мартин

Роман Мартин

Българската публика ще бъде основен герой в официалното DVD, с което музикалната магия на „Щраус Виена Оркестър“  ще завладее света през 2020-та. Осем камери, кран и специален робот-камера ще заснемат приказните изпълнения на виртуозите в София. Маестро Роос препоръчва с намигване на гостите и публиката да облекат най-хубавите си рокли и костюми – все пак присъствието им ще се увековечи на дигитален запис, който ще остане за бъдещите поколения!

Епичните си истории по тънката струна в празничната програма ще разказва концертмайсторът на „Щраус Виена Оркестър“  и втора водеща цигулка на „Волксопер Виена“ Урсула Грайф. Австрийската сензация ще се включи в тричасовото приключение с 300-годишен инструмент, който е най-скъпата й вещ и е застрахован за шестцифрена сума. Грайф стартира кариерата си във Volksoper, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25.

Михаел Хавличек

Михаел Хавличек

На официална церемония в президентския дворец Хофбург във Виена, „Щраус Виена Оркестър“ е признат за част от културното наследство на Австрия от бившият президент на Австрия д-р Хайнц Фишер. Оркестърът обикаля свeтa с едничката цел да разпространява и популяризира наследството на династията Щраус.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)