pumpkin-strudel

Щрудел с тиква и канела

26 декември 2017

Днес ще ви предложим една вариация на традиционния тиквеник, познат от родната ни кухня. Всъщност в основата си тази рецепта се припокрива с популярната у нас баница с тиква, но има важни различия, които определено допринасят за екзотичния й вкус. Ето и различията – вместо бяла захар се използва тъмно кафява захар; вместо тънките кори се използват по-дебели и в щрудела присъстват ванилия и канела, които не са характерни за традиционната рецепта. И така – ето как се получава всичко това:

Необходими продукти:

1 пакет дебели/селски/ кори;
500 г. тиква;
200 г. тъмно кафява захар;
1ч.ч. олио;
20-30 г. канела;
50г. ванилова захар;
200г. орехи

Приготвяне: 
Тиквата се рендосва, прибавя се към нея захарта и се оставя да се отцеди поне 15 минути. Това е важно, за да бъде щруделът в последствие по-сух. По нататък, сами предполагате какво се случва: всяка кора се разстила, поръсва се с тиква, олио, орехи, канела и ванилова захар. Внимателно се навива на руло, като се цели то да е по-дебело и по-обемно. Корите се постанят в правоъгълна тава за печене, която е предварително намазана с олио. Отгоре корите се заливат със захарния сироп, отцедил се от тиквата.Пече се около 30-35 минути на сравнително силна фурна.  След изваждането се завива, за да омекне.
Сервирайте тиквения щрудел поръсен с пудра захар. А ако направите и ванилов сос към него…Добър апертит!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)