IMG_9998

Юбилейното издание на „Банско Опера Фест“ събра стотици ценители

26 август 2019

Традиционният фестивал за оперна и класическа музика „Банско Опера Фест“ отпразнува десетия си юбилей. Културното събитие се състоя на централния площад в Банско в последните седмици на месец август и събра стотици почитатели на високо изкуство от България и чужбина.

Тазгодишното издание на феста беше открито от кмета на Банско Георги Икономов и представителя на организаторите Монте Мюзик Магдалена Сотирова. Двете страни изразиха задоволство от дългосрочното си партньорство и си пожелаха още много години успешни концерти в програмата на „Банско Опера Фест“.

Първата вечер на фестивала донесе много усмивки и добро настроение на малки и големи. Софийска филхармония и детската образователна програма Фортисимо Фамилия представиха концерта “Вивалди и Малкия Ото”.

IMG_9990

Любимите български актьори Юлиан Вергов и Герасим Георгиев – Геро бяха главните действащи лица, които по забавен начин запознаваха публиката с детайли от живота и творчеството на гениалния композитор. Цигуларят Павел Златаров и Софийската филхармония от своя страна представиха най-любимите произвенения на Вивалди.

Оперният фестивал в Банско продължи и на 23 август, когато Държавна опера Варна представи операта на Джузепе Верди “Набуко”, а закриването бе в събота, 24 август с хитовия мюзикъл “Чикаго”.

Според организаторите Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик основната идея на фестивала е да представя класическото изкуство по достъпен начин, да запознава гостите и жителите на Банско с различните му форми, да носи разнообразие и емоция на зрителите. Това е причината входът за събитието винаги да е свободен.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)