Юсейн Болт завърши олимпийската си кариера по впечатляващ начин (видео)

20 август 2016

Феноменът от Ямайка стана първият атлет в историята с по три олимпийски титли на 100, 200 м и щафета 4 по 100 м на три поредни форума под петте преплетени кръга. Ямайците, които бягаха в състав Асафа Пауъл, Йохан Блейк, Никел Ашмийд и Юсейн Болт, финишираха първи за 37.27 сек. С това отличие Юсейн Болт се изравни на първото място по спечелени златни медали от олимпийски игри в леката атлетика при мъжете с легендите Карл Люис и Пааво Нурми с по 9 титли от най-големия спортен форум на планетата.

Голямата сензация във финала на 4 по 100 м в Рио поднесе квартетът на Япония, който се пребори за второто място с нов рекорд на Азия от 37.60 сек. За японците сребърнитe отличия извоюваха Риота Ямагата, Шота Иизука, Йошихиде Кируи и Аска Кембридж.

Разочарованието във финала дойде от американците, които финишираха трети, а след това бяха и дисквалифицирани. Майк Роджърс, Джъстин Гатлин, Тайсън Гей и Трейвън Бромел първо се разочароваха от третото си място, а след това трябваше да преглътнат още горчилка, след като разбраха, че остават без медали. От тяхната грешка се възползваха канадците, които се придвижиха на бронзовата позиция с 37.64 сек. Те бягаха в състам Акийм Хейнс, Аарън Браун, Брендън Родни и Андре де Грас.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)