puding

Ябълков пудинг

29 януари 2015

Необходими продукти:
600 ml прясно мляко
2 яйца
500 гр. ябълки
150 гр. брашно
50 г. масло
50 г. захар
1 щипка сол

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и се прибавят млякото, разбитите яйца и солта, като се бърка постоянно. Замесва се тесто и се оставя да отлежи 1 час. Ябълките се сваряват, обелват, изчистват от сърцевината и се нарязват на тънки резени. Маслото се загрява в плитка тавичка и отгоре равномерно се нареждат ябълките. Поръсват се със захарта, заливат се с тестото и се пекат около 20 — 30 минути на предварително загрята на 300 °С фурна.

снимка: intermittentgourmet.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)