September01

Ягодово дайкири

24 юни 2014

„Хъдсън пиеше още едно замразено дайкири, Когато повдигна своята чаша, той погледна в бистрата част под натрошеният лед, което му напомни за морето. Частта от натрошения лед беше като следа от лодка, движейки се над пясъчното морско дъно. Цветът беше почти същият“. Написал го е Ърнест Хемингуей в своето произведение „Острови по течението“. Е, той определено не е имал предвид рецептата, която ви предлагаме, а „оригинала“ на този коктейл. Но ние гарантираме, че и този вариант си струва. А и след като вече се насладихме на вкуса на ягодовото Мохито и на Кайпиринята, време е да опитаме и това…

Необходими продукти:
40 мл ром (за предпочитане е да се използва бял, който е по-лек и предназначен именно за коктейли)
сокът на 1 лайм
6 по-големи ягоди (пресни и пасирани)
1 с. л. захарен сироп
няколко кубчета натрошен лед

Начин на приготвяне:
Въпреки че по оригинална рецепта Дайкирито се приготвя в шейкър и се прецежда от леда в коктейлна чаша, днес то обикновено се разбива в блендер до приготвянето на пухкава смес. За да усетите пълния и неповторим освежаващ вкус на замразената розова течност, ледът трябва да е точно толкова, колкото след наливане, да прави съвсем малка купчинка над ръба на чашата и разбира се в блендера да не остане абсолютно нищо.

За още интересни кулинарни предложения посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

снимка: perthgirlabouttown.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)