10218365-shutterstock_306233042-650-d8c1c12cc7-1484652518

Ягодово парфе

22 юни 2017

Сезонът на ягодите е и мисля, че трябва да се възползваме максимално! Ягодите са прекрасен плод, който може да използваме за направата на различни десерти, добавка към салати или да си ги хапваме просто ей така:).

И така, ето и продуктите:

  • 500 гр. извара
  • 400 гр кисело мляко 2%
  • 10 големи ягоди
  • 3 с.л мед
  • 2 желатина

Начин на приготвяне:

Слагаме всички продукти без желатина в блендер и разбиваме до хомогенна смес. Желатинът се приготвя на водна баня, както пише на опаковката и се прибавя към сместа. Може да използвате и мляко с по- висок процент масленост, ако желаете. Също така, ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още мед, но това ще вдигне калорийността на десерта. Добавете нарязани парченца ягоди в сместа. Сервира се с парченца свежи ягодки!

Снимка: Anna_Pustynnikova / Shutterstock   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)