16171710-1-650-bb2a547b6d-1484146235

Яйца в авокадо

29 май 2018

Тази апетитна закуска, богата на протеини и растителна мазнина, ще зарадва небцето ви.

Необходими продукти:
2 броя авокадо
4 яйца
сол, черен пипер или любимите ви подправки

Начин на приготвяне:
Измийте предварително авокадото с вода и го подсушете. След това го разрежете наполовина по дължината. Премахнете костилките и с помощта на чаена лъжичка отнемете малко от месестата част (около 2 гребвания), за да може да освободите място за яйцето.
Не изхвърляйте тази част, а я запазете за вашите смути или салати. Внимателно чукнете по едно яйце във всяка половинка авокадо. Поръсете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на яйцето.

снимка: Instagram

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)