uova-in-purgatorio-1024x768

Яйца в доматен сос

20 юли 2014

Върху рецептата за това ястие имат „претенции“ и в Италия, и в Израел, и в Северна Африка. Независимо къде е измислено, то е наистина много вкусно и особено подходящо за летните горещини. С аромат на пресни подправки и непретенциозно – то може да се яде или горещо, или изстудено.

Необходими продукти:
400 гр. домати (нарязани от консерва, смлени или от бутилка пюре)
2 скилидки пресован чесън
зехтин, сол, захар
1/3 ч.ч. бяло вино
пресни подправки по избор
4 яйца

Начин на приготвяне:
В дълбок съд, с малко зехтин се добавя чесъна и след една минута доматите. Когато започне да къкри се подправя с щипка захар, сол, и лют червен пипер на вкус. Сипва се 1/2 ч.ч. вода (може да се остави по-гъсто или по-течно) и се вари за 10-15 минути, като в последните 5 се добавя и бялото вино. От ниско се разчупват яйцата и след 5-6 минути, когато са ‘забулени’ ястието е готово. Сервира се с пресни подправки по избор (босилек, магданоз, мащерка, риган и т.н.) и препечен хляб.

За да научавате още вкусни рецепти се присъединете към страницата на inlife.bg във Facebook!

снимка: wood-restaurant.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)