237699_original

Яйца в кайма по шотландски

25 октомври 2018

Необходими продукти:
кайма - 750 г (смес)
яйца – 5 бр.
горчица – 1 ч.л. дижонска
индийско орехче – 1 к.л.
сол
черен пипер
магданоз – няколко стръка

За паниране:
брашно – 100 г
яйца – 2 бр.
галета - 200 г

Вижте още: Кюфтета от кайма и картофи по скандинавски

Начин на приготвяне:
Сложете яйцата в тенджера със студена вода и поставете на котлона да се сварят. След завиране засечете 3 минути, варете и махнете от котлона, извадете и ги сложете в купа с ледена вода. След охлаждане ги обелете.Сложете каймата в купа с наситнения магданоз, горчицата и подправките. Омесете на кайма, разделете я на 5 равни части. Вземете едната част, разстелете върху ръката или фолио на тънък пласт. Оваляйте яйце в брашното и сложете в средата на пласта кайма. Обвийте го с каймата, като изцяло го покриете. Така процедирайте и с останалите яйца. Намажете тавичка с малко олио или зехтин. Оваляйте всяко каймяно яйце първо в брашното, изтърсете излишното, потопете в разбитите яйца и след това оваляйте в галета, като хубаво го покриете. По същия начин направете и останалите. Подредете ги в тавичката и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути до готовност.

снимка: cloudinary.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)