Яйца в сос от горчица

Яйца в сос от горчица

09 ноември 2014

Ако в хладилника ви има само яйца и горчица – не се отчайвайте! Предлагаме ви една рецепта от немската кухня, която ще ви помогне да ги оползотворите в едно вкусно блюдо.

Необходими продукти:
8 яйца
2 с. л. горчица
50 гр. масло
50 гр. брашно
1 гл. лук (не голяма)
700 ml зеленчуков бульон
сол

Начин на приготвяне:
Яйцата сварете рохки, след което ги обелете. Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото до златисто. След това към него добавете брашното, бульонът и сол на вкус. Оставя да заври и ври около 20 мин., след което добавете горчицата и разбъркайте. Сервирайте яйцата по две в дълбока чиния, като преди това залейте с горещият сос. Подходяща гарнитура към тях са варени картофи.

снимка: restaurant-am-ende-des-universums.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)