
Необходими продукти:
5 яйца
200 г кайма
2 бр. сурова пикантна наденица
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
Още по темата: Защо яйцата са толкова полезни?
Начин на приготвяне:
Яйцата се слагат в кипяща вода и се варят 4 минути. След това веднага се поставят в купа с вода и лед. Оставят се да се охладят напълно. През това време се приготвя сместа, в която ще се обвият. В купа се смесват каймата, нарязаните на ситно лук, чесън, магданоз, обелената и нарязана на ситно наденица и подправките. Разбърква се добре.
Рохките яйца се обелват внимателно, най-лесно става във вода. В три купички се подготвят продуктите за панировката. С мокри ръце се взема част от каймата, разстила се много тънко върху домакинско фолио. В средата се поставя едно яйце и с помощта на фолиото се загръща. Каймата трябва да се разпредели максимално равномерно около яйцето. Можете предварително да оваляте яйцата в малко брашно, за да залепне каймата по-лесно. Получената бомбичка се овалва последователно в брашно, яйце и галета. Процедурата се повтаря с останалите яйца.
В по-дълбока тенджерка или тиган се загрява олио, достатъчно да покрие бомбичките поне до половината. Слагат се яйцата, котлонът се намалява на средна степен и се пържат от всички страни около 10-12 минути. След това се изцеждат от мазнината върху кухненска хартия.
текст: Мария Николова
снимка: britishlarder.co.uk
Още по темата
-
Най-здравословните комбинации от храни
In TASTEДомати и босилек, вино и сирене, пъпеш и прошуто – тези продукти са създадени един ...
-
Патешки бутчета с портокали и сос от боровинки
In TASTEНеобходими продукти: патешки бутчета – 4 бр. портокали – 4 бр. боровинки – 125 г ...
-
Плодове на грил с мед и маскарпоне
In TASTEНеобходими продукти: кайсии – 2 бр. праскова – 1 бр. ябълка – 1 бр. маскарпоне ...
-
Предястие от портокали и броколи
In TASTEНеобходими продукти: 200 г пилешко филе 2 портокала 1 кисела краставичка 50 г сварена царевица ...
Остави своя коментар през Facebook