Dingley-Dell-Smoked-Ham-Scotch-Egg-2

Яйца по шотландски

05 април 2017

Необходими продукти:
5 яйца
200 г кайма
2 бр. сурова пикантна наденица
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън

Още по темата: Защо яйцата са толкова полезни?

Начин на приготвяне:
Яйцата се слагат в кипяща вода и се варят 4 минути. След това веднага се поставят в купа с вода и лед. Оставят се да се охладят напълно. През това време се приготвя сместа, в която ще се обвият. В купа се смесват каймата, нарязаните на ситно лук, чесън, магданоз, обелената и нарязана на ситно наденица и подправките. Разбърква се добре.

Рохките яйца се обелват внимателно, най-лесно става във вода. В три купички се подготвят продуктите за панировката. С мокри ръце се взема част от каймата, разстила се много тънко върху домакинско фолио. В средата се поставя едно яйце и с помощта на фолиото се загръща. Каймата трябва да се разпредели максимално равномерно около яйцето. Можете предварително да оваляте яйцата в малко брашно, за да залепне каймата по-лесно. Получената бомбичка се овалва последователно в брашно, яйце и галета. Процедурата се повтаря с останалите яйца.

В по-дълбока тенджерка или тиган се загрява олио, достатъчно да покрие бомбичките поне до половината. Слагат се яйцата, котлонът се намалява на средна степен и се пържат от всички страни около 10-12 минути. След това се изцеждат от мазнината върху кухненска хартия.

текст: Мария Николова
снимка: britishlarder.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)