
Яйца по шотландски!
За първи път я правя тази рецепта, въпреки, че е толкова популярна и сравнително лесна. Имах телешка кайма за хамбургери, която размесих с вътрешността на две свински, едро кълцани, наденици. Овкусих с подправки – смлян бял и червен пипери, ситно нарязан магданоз, и див лук, чаша и половина настърган кашкавал, сух чесън, 1 ч.ч. течна, животинска сметана.
Омесих всичко и сварих 6 яйца. Обелих яйцата, обвих ги в кайма – да се получи бейзболна топка, прекарах през брашно, после през разбито яйце и на края през галета. Пържих в маслена баня със сгорещено олио.
И ето го резултата – бързо, лесно и вкусно!
Бъдете с мен и различното ми кулинарно шоу – KE PASA! Готвя, коментирам, пея, куфея…изобщо различното шоу! Всеки четвъртък филм как да приготвите интересни и нетипични ястия, а всеки ден – рецепти и полезни идеи.
Давайте идеи и вие! Коментирайте! Препоръчвайте! Кулинарията е отворено поле и можем заедно да творим!
автор: Мариела Нордел
Още по темата
-
Зелено пиршество за последния ден на Великденските пости
In TASTEВеликденските пости днес приключват и обедното ни предложение е да се отдадем на зеленото царство ...
-
Чопино – италианска супа с морски дарове
In TASTEБогатство за окото и тържество за сетивата – това е прочутата италианска супа с морски ...
-
Печени картофи с чесън и лимон
In TASTEНеобходими продукти: картофи – 4-5 бр. (едри) чесън – 5-6 скилидки зехтин – 4-5 с.л. ...
-
Средиземноморска паста и… чаша розе
In TASTEНяма да позволим на дъжда да развали усещането ни за лято, нали? Освен това, седнали ...
Остави своя коментар през Facebook