zx860y484_3081943

Ямбол е победител в конкурса за най-добра културно-историческа дестинация

21 ноември 2017

Ямбол е победител в конкурса на Министерството на туризма за най-добра културно-туристическа дестинация, съобщи общината.

От постъпилите общо 31 формуляра от общини и областни администрации, за победител е обявен град Ямбол. За дестинации подгласници са обявени общините Мездра, Драгоман, Чавдар и Ардино.

Благодарение на класирането си в конкурса българският град ще бъде включен в европейската ЕДЕН мрежа (European Destinations of Excellence – Най-добри европейски дестинации), която популяризира моделите за устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз. Ползите от това са, че заедно с останалите градове в мрежата Ямбол ще бъде представен с международна рекламна и информационна кампания, включително чрез участия в туристически борси и специализирани турове. Целта на европейската инициатива е да се популяризират нововъзникващи български туристически дестинации.

IMG_38642

Проектът на Ямбол е оценен заради високото качество, богатство и оригиналност, основани на местни културно-материални активи, достъпност на дестинацията, атракции за насърчаване на културния туризъм, привлекателност и уникални преживявания за туристите, информира общината.

През миналата година Националният археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле“ завоюва най-високия приз „Изборът на българите“ в първите годишни награди на Министерството на туризма, припомня общината. Общинският музей на бойната пък е на първо място в категорията „Музеи“ на кампанията „Чудесата на България“. От юли тази година още два ямболски обекта бяха включени в списъка на 100-те национални туристически обекта: Културно-информационния център „Безистен“ с Интерактивен музей и военният музей.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)