Ерико Даимо - перкусии

Японската перкусионистка Ерико Даимо и огнената й маримба в България

06 октомври 2019

Една от водещите перкусионистки в света Ерико Даимо ще свири за първи път в София на 10 октомври. Специално за нейният концерт в зала „България“ ще бъде осигурена “Marimba One” – инструмент, който идва от Щатите и е създаден в работилницата на най-добрата фирма, специализирана в производството на маримба.

Ерико Даимо - Перкусии

За Ерико Даимо казват, че изпълненията й винаги са силно впечатляващи. Деликатната перкусионистка заразява с енергията, ентусиазма си и превъзходна динамика, а след концертите й публиката никога не я оставя да си тръгне без поне още един омагьосващ бис.

Даимо регулярно получава покани за солови изпълнения в концертите на Ирландския национален симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере във Финландия, Филармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака, Националния симфоничен оркестър във Вирджиния и др. Правила е рецитали и майсторски класове в някои от най-известните фестивали на перкусиите днес в Италия, Мексико, САЩ, Франция, Белгия, Корея, Токио и др.

Ерико Даимо - перкусии

На 10 октомври японската перкусионистка ще свири за първи път в София с Националния ни филхармоничен оркестър под диригентската палка на Росен Гергов. Програмата на събитието е богата и разнообразна. На таланта на Даимо ще се насладим в “Lauda concertata” за маримба и оркестър на Акира Ифукубе. „Симфония No 5″ на Сергей Прокофиев и “Контрасти” на Георги Минчев ще чуем в изпълнение на Софийската филхармония.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)