20160328

Яхния от нахут с бира

27 ноември 2018

Необходими продукти:
чесън – 4 скилидки
лук – 250 г
олио – 30 г
доматено пюре – 180 г
магданоз
нахут – 800 г сварен (буркан, консерва)
бира – 330 мл (1 кутийка)
дафинов лист
сол
черен пипер
кимион – щипка
шафран

Вижте още: Бирена супа

Начин на приготвяне:
Сложете в кухненския робот лука, чесъна и магданоза. Смелете на дребно. Сложете олиото в тенджера. Изчакайте да загрее и задушете лука, чесъна и магданоза. С помощта на пасатор пасирайте 50 г от нахута с малко от доматения сок (това ще е за сгъстяване на яхнията). Сложете го при лука. Налейте бирата и изчакайте да изври алкохола. Добавете всички продукти в тенджерата. Налейте малко водичка и варете 15 мин. Тъй като нахутът е сварен, не е нужно много време, а колкото да се смесят ароматите на всички съставки. Изключете и сипете в дълбоки чинии. Поръсете с пресен магданоз.

текст: Марияна Иванова
снимка: seriouseats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)