
Необходими продукти:
5-6 стръка праз
100 гр. маслини
5-6 супени лъжици олио
2 глави лук
2 чаени лъжици брашно
1 чаена лъжица червен пипер
1-2 супени лъжици доматено пюре
1-2 дафинови листа
сол
Начин на приготвяне:
В олиото се задушава ситно нарязаният лук, прибавят се 2 чаени лъжици брашно, позапържва се и се оцветява с 1 чаена лъжица червен пипер. Празът се изчиства, нарязва се на парчета дълги 2 — 3 см, посолява се леко и се запържва при лука. Налива се малко гореща вода, прибавя се доматеното пюре, дафиновите листа и маслините (обезкостени предварително). Ястието се вари на тих огън и се поднася студено, по желание гарнирано с още маслини.
снимка: calolive.org
Още по темата
-
Сладкиш от сух козунак с карамел
In TASTEНеобходими продукти: козунак – 500 гр яйца – 6 бр. прясно мляко – 1 литър ...
-
Най-добрите коктейли с ром: Звезди в очите
In TASTEЗвезди в очите е известен коктейл на основата на рома, който предполага различни вариации на ...
-
Софийска баница
In TASTEСъвсем естествено в Деня на София, ви предлагаме да си приготвите прочутата Софийска баница. Тя ...
-
Шоколадови трюфели с лют червен пипер
In TASTEНеобходими продукти: сметана – 150 мл, високомаслена шоколад – 200 г, черен ванилия – 1 ...
Остави своя коментар през Facebook