Yellow-Tomato-Gazpacho5x7-e1452036418964

Яхния от праз лук с маслини

24 януари 2018

Необходими продукти:
5-6 стръка праз
100 гр. маслини
5-6 супени лъжици олио
2 глави лук
2 чаени лъжици брашно
1 чаена лъжица червен пипер
1-2 супени лъжици доматено пюре
1-2 дафинови листа

сол

Начин на приготвяне:
В олиото се задушава ситно нарязаният лук, прибавят се 2 чаени лъжици брашно, позапържва се и се оцветява с 1 чаена лъжица червен пипер. Празът се изчиства, нарязва се на парчета дълги 2 — 3 см, посолява се леко и се запържва при лука. Налива се малко гореща вода, прибавя се доматеното пюре, дафиновите листа и маслините (обезкостени предварително). Ястието се вари на тих огън и се поднася студено, по желание гарнирано с още маслини.

снимка: calolive.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)