Яхтата на Hermes - WHY

Яхтата на Hermes WHY – едно невероятно удоволствие за ценители!

17 юни 2019

WHY! Яхтата на Hermes – защо ли е невероятна?
Вижда се и с просто око. Наричат я WHY, но не защото се казва „ЗАЩО“,  а защото е съкращение на Wally Hermès Yachts.  Всъщност тази заигравка с въпроса е доста оригинална и е името на един изключителен микс между иновативни пространствени решения и игра със светлината.

luxury-yacht-concept-wide (1)

WHY е зашеметяващ резултат на съвместния проект между ултра скъпия луксозен бранд Hermès и един от водещите яхтени строители в света Wally. Въпреки, че се появява на бял свят преди цели 10 години, със сигурност тази яхта е уникална и притежава един от най-радикалните дизайни за лодка, които някога са създавани. Логично, не всеки и може да си позволи и да се наслади на това удоволствие. Явно както и всички останали продукти, на които стои бранда Hermes. Нарицателно за ултра стил и качество.

why-yacht-wally-hermes-yacht-boat-gigayacht

WHY разбива всички конвенционални разбирания за яхта.  Тя изглежда като една екстравагантна плаваща къща. На която целия трети етаж представлява апартамент от 200 квадратни метра, обзаведен модерно и минималистично, преобладават светлите нюанси и дървените елементи. Разполага и с място за гости – 5 двойни каюти и изключителни салони и зони за релакс. Не можеш да останеш безразличен, дори само като я гледаш.

why-interior-wally-hermes-yacht-spiral-staircase

Всеки детайл е свръхиновативен и създаден с висше усещане за форма и синергията й с морските вълни.  Стойността на проекта е около $ 150 милиона щатски долара.

wally-hermes-yacht-interior

Корпуса на WHY,  неслучайно е решен от конструкторите да бъде 58 × 38, защото този формат се характеризира с извънредна и безпрецедентна стабилност. След тази уникална адаптация, палубите и интериора са разработени в съответствие с основното кредо на яхтата „форма-равнина-функция“.  В продължение на това кредо се появяват множество иновации и интересни идеи. Те са въплътени във  вътрешни дворове, щедро „наводняване“ на интериора с естествена светлина, фотоволтаични панели на стените на корпуса, подвижния покрив като венециански щори и за финал – палуба плаж. Не прилича на другите. И именно в това е идеята.

wally-hermes-yacht-why-gigayacht

WHY притежава завидните параметри – 58 m дължина (190 фута), 2400 тона изместване, 12 гости, обслужвани от 20 души екипаж и 3400 м жилищни площи (36 600 кв. фута). Независимо от внушителните параметри, яхтата остава в човешки мащаби. Единствено „нечовешки“ остава извънземният й дизайн.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)