IMGP4247

Яхтите вече подминават Сен Тропе

03 август 2017

Да, колкото и невероятно да звучи това, яхтите това лято са все по-малко на Сен Тропе и по Френската Ривиера. Пристанищата на Френската Ривиера, губят своите яхти пред конкуренция от страна на Италия и Испания. Дори Рено Мусилие – президент на регион Ница град и агломерация и на Тулон се обърна с писмо до медиите и до държавния глава, за да сподели проблема за  „тежестта на икономическата ситуация от срива на яхтената индустрия в региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг.“

Още по темата: И Бог създаде Сен Тропе /Видео/

Яхтеното пристанище в Сен Тропе регистрира спад в приходите над 30% за лято 2017

Яхтеното пристанище в Сен Тропе регистрира спад в приходите над 30% за лято 2017

От началото на 2017 г. загубата на приходи в емблематично пристанище като това в Сен Тропе, например  е 30%, а това на Тулон – 40%. Дефицитът е подобен и на пристанището на Антиб, най-голямото яхтено пристанище в Европа, известно като „док за милиардерите“.

Причината се корени в стриктното прилагане от страна на Франция на европейска заповед за данъчно облагане на дизеловото гориво. Например една 42 метрова яхта, която зарежда корабно гориво в Италия, спестява  близо 21 000 евро на седмица, поради разлика в данъчното облагане.

CSD1-460

Спешната хармонизиране на фискалните и социалните разпоредби на европейско равнище е от съществено значение“, казва още в писмото си Рено Мусилие. „Спадът в посещаемостта е видима с невъоръжено око, достатъчно е само да погледнете картата на местоположението на яхти в Западното Средиземноморие това лято“, казва също директорът на пристанището в Антиб Франк Вубан.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)