Позлатени великденски яйца

10 идеи за интересни Великденски яйца

06 април 2018

Великден приближава и с него и треската по декорации и украсяване на яйца. Всеки път ни се иска великденските ни яйца да са по-красиви, по-интересни и да се харесат не само на семейството, а и на близки и приятели, с които споделяме празника. Именно в тази връзка са нашите идеи за оригинални и нетипични декорации на яйца. Със сигурност ще ви хареса поне един вариант, за да не кажем няколко… 

1. Яйца със златен варак (на горната снимка)
Тази украса за яйца е много лесна. След като сварите и боядисате яйцата в желания цвят и докато са още топли – облепете ги със златен варак. Така ще се получат красиви златни петнисти ефекти и яйцата ви ще заблестят като съкровища

Великденски яйца с тату лепенки

2. Яйца с тату лепенки
Само преди годинi тези златни татуировки бяха абсолютен хит, така, че не е трудно да ги намерите. От там нататък  е ясно! Вместо по тялото си, поставете татуировките върху яйцата. Получава се наистина елегантна и много красива декорация, особено ако запазите естествения цвят на черупката.

diy-marbled-indigo-easter-eggs-4

3. Яйца с индиго
За целта ви трябват бели яйца, за да получите красивия синьо-бял контраст. След като сварите яйцата, сложете върху тях индиго и капки контраст, за да се разнесе наситения цвят по  яйцето. Правете произволни форми с ръце – колкото по-неподредено, толкова повече нюанси на синьото се получават.

eggs-studiodiy_1

4. Яйца с емоции
Тази декорация със сигурност ще се хареса не само на малки, а и на големи, защото освен самото боядисано яйце, съдържа и емоция като послание. Боядисайте яйцата в наситено жълто. За декорация на емощиите използвайте безвредни за храна  маслени бои или наситени маркери/фулмастери.

eggs-housethatlarsbuilt_1 (1)

5. Яйца със сухи цветя
За целта трябва да сте фенове на сушените цветя и да ги имате грижливо скътани в някоя любима книга. В случай, че не разполагате с такива – потърсете в магазините за декорация и книжарниците. И тъй като тези яйца са специални и трябва да изглеждат като ретро бижута, то боядисайте ги в наситено тъмни цветове – черно, тъмно кафяво, наситена лила или тъмно синьо. След това залепете изсушените листа внимателно и ги подредете под формата на красиви медальони. Накрая фиксирайте с безцветен лак.

6882948376_8f36cfbf33_b

6. Яйца с нежни пролетни цветя
Нарисувайте върху яйцата нежна вишнева градина – гъста поредица от розови цветя. За да е по-силен ефекта, трябва да изберете яйца с бяла черупка.

botanical-eggs

7. Яйца с щамповани растения
Тази технология е добре позната и наистина яйцата с вградени растения са много ефектни. Откъснете различни листа от градината. Поставете върху топло яйце листчето и обвийте плътно в някой скъсан чорапогащник, който и без това трябваше отдавна да изхвърлите. Пристегнете добре и поставете за около 2 минути в боя за яйца. При отварянето внимавайте – бавно. След като отвиете от чорапогащника, не бързайте да махате листчето. Нека постои върху яйцето. После – хоп! И най-красивото яйце е факт!

eggs-merrythought_1

8. Зелени еко яйца
Ако искате да сте модерни и да покажете отношението си към природата и еко вълната днес, то непременно пригответе тези яйца с мъх. Поставете истински мъх, иначе няма да сте в синхрон с идеята. За да се снабдите с него – направете една малка разходка из любимата гора преди празника и си наберете естествен мъх. Другото е ясно!

54fe6c4fcbeed-ghk-whitepaint-eastereggs-de

9. Био яйца
Определено всичко, което е с натурален произход и съдържа приставката Еко и Био е на мода. За да имате своите био яйца, ви препоръчваме една стара технология от времето на нашите прабаби: нарисувайте фигурки с парафин върху яйцата. После сложете да се варят във вода с люспи от лук. Те ще оцветят яйцата в нежна охра и ще изглеждате наистина модерни.

54fe6c4e825f7-ghk-confetti-eastereggs-de

10. Яйца със станиол от конфети
Нали знаете какво се пръска, когато гръмнете конфета? Е, съберете именно тези малки шарени и златни листчета и ги полепете по яйцата. Стават много красиви!

Забавлявайте се с декорацията на яйцата за Великден. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)