tort

10 кулинарни „тайни“, които би трябвало да знае всяка домакиня (част II)

23 август 2016

Преди известно време ви предложихме няколко от тези секрети, които „откраднахме“ за вас от най-добрите готвачи. Днес е ред и на следващите пет кулинарни тайни, които би трябвало да знае всяка домакиня .

1. За идеалния тортен блат не е нужна рецепта
За да направите перфектния блат за торта (на горната снимка) не се нуждаете от това да знаете точното количество на необходимите съставки. Необходимо е само да спазите едно просто правило – количеството захар трябва да е равно на количеството брашно, а количеството яйца, на това на маслото. Използвайте кухненска везна!

2. Повече сок от лайма (лимона)

2. Повече сок от лайма (лимона)

За да получите максималното количество течност, сложете плода, на максимална мощност, в микровълновата печка за 10-20 секунди. След това с остър нож го разрежете на шест парчета. Ще се удивите от количеството сок, което ще получите.

3. Крехко месо с помощта на яйчен белтък и царевично нишесте

3. Крехко месо с помощта на яйчен белтък и царевично нишесте

Разбитият на сняг белтък на едно яйце и една супена лъжица царевично нишесте ще ви помогнат да получите най-крехкото панирано месо.

4. "Суха" салата

4. „Суха“ салата

Зеленчуците, които съдържат много течност посолете преди прибавянето им в салатата, така те ще задържат водата в себе си.

5. Щипка сол и щипка канела в кафето

5. Щипка сол и щипка канела в кафето

Добавете ги в ободряващата напитка преди нейното приготвяне. Сами ще се изненадате колко по-силен ще бъде както ароматът, така и цветът на готовото кафе.

снимки: seriouseats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)