36e63ad6d35c94090791448504e9e49c

10 любими цитата от Бриджит Бардо

28 септември 2018

Бриджит Бардо е френска актриса, модел, защитник на правата на животните, родена на 28 септември 1934 година в Париж. Нейната история наподобява приказката за „Грозното патенце“, превърнало се в прекрасен бял лебед. В своите детски години, актрисата дори не е мечтала да се превърне в една от най-знаменателните жени на Франция и по целия свят, както и в модел на подражание поколения наред. Тя самата се считала за непривлекателна и трудно привличала момчешки погледи. Чак в юношеските си години, Бардо разбрала, че е различна и притежава особен чар. Всичко започнало със снимките й във Vogue и продължило с безбройните й роли в киното. От момента на началото на кариерата й в киното се започват и многобройните й любовни отношения – повече от три брака и множество афери описват непостоянната натура на Бардо, която изпитва невъзможност да изгради здрави отношения и ражда само едно дете. Работата за Бриджит Бардо била основната й страст. Успехът в киното и същинската популярност настъпили след премиерата на филма „И Бог създаде Жената“, чийто режисьор бил Роже Вадим, първият съпруг на актрисата. И въпреки, че отношенията им, подобно на бързо разпалена свещ, угаснали не след дълго, кариерата на Бардо започнала да се изкачва все по-нагоре. Бриджит Бардо се снима под режисурата на Роже Вадим още два пъти: в „Бижутерите на лунна светлина“ (1958) и в своя последен филм „Дон Жуан-73″ (1973). В промеждутъка между първата творба на Вадим и последната, тя жъне успех с „Бабет отива на война“ (1959) на реж. Кристиан Жак. По време на снимките среща Жак Шарие, омъжва се за него и му ражда син. През тези години се превръща в секссимвол, в истински мит, създаден от безспорния й талант, но и от непривичната за онова време смелост на нейното екранно поведение. Качествата си на актриса, а не само на секссимвол, Бриджит успява да разкрие в малко филми. Сред тях са „Частен живот“ на Луи Мал (1962), „Презрение“ (1963) на Жан-Люк Годар, „Истината“ (1960) на Анри-Жорж Клузо. С появяването на бръчките, настъпва логичният разрив на Бардо с киното и нейното почти параноично отдаване на каузата за защита на животните. За нейната непомръкваща популярност и до наши дни говори успехът на меморната й книга „Инициалите ББ“.

Вижте още: 10 любими цитата от Майкъл Джексън

Brigitte-Bardot-Duckface11

На въпрос на журналисти: „Страхувате ли се от възрастта?“, знаменитата Бриджит Бардо отговаря: „Легендите нямат възраст!“ Днес, по случай нейния рожден ден, ви предлагаме още десет от емблематичните й изказвания:

По-добре бъди невярна, отколкото вярна с нежелание.

Аз разбрах, че най-важните неща са нежността и добротата. Не мога да живея без тях.

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Когато обичам, не меря и не броя. Отдавам се изцяло. И всеки път, това е най-голямата любов на живота ми.

Нима мислите, че когато нощем си сама в леглото, мисълта, че те обича половината свят, може да те утеши? Половината свят е нищо.

Била съм много щастлива, много богата, много красива, много известна, но и много нещастна.

Само идиоти отказват да променят мнението си.

Най-прекрасният ден в моя живот? Беше нощ.

Аз съм мръсница нито повече, нито по-малко от всяка друга жена.

По-добре стара, отколкото мъртва.

снимки: dailytelegraph.com.au, careergirldaily.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)