Marilyn-Monroe-008-1920x1200-880x550

10 любими цитата от Мерилин Монро

01 юни 2018

Мерилин Монро е една от най-известните жени на 20-ти век. И очевидно няма да бъде забравена и през 21-ви.

Родена е на 1 юни 1926 г. в Лос Анджелис, Калифорния като Норма Джийн Бейкър. Превръща се в една от най-известните актриси на Холивуд и е безспорен  секссимвол на няколко поколения. Ранната ѝ и загадъчна смърт я превръща в попикона. Тя е носителка на две награди „Златен глобус“ и е номинирана за две награди БАФТА“. От 1960 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Проблемите в личния живот на Монро привличат много внимание. Тя се бори със злоупотребата с наркотични вещества, с депресия и тревожност. Има общо три брака, като два от тях са широко рекламирани, с бейзболната звезда Джо Димаджо и драматурга Артър Милър, и двата от които завършват с развод. Няма деца въпреки силното си желание за такива. Умира на 36 години от свръхдоза барбитурати в дома си, в Лос Анджелис, на 5 август 1962 г. Въпреки че смъртта е обявена като вероятно самоубийство, множество конспиративни теории го отричат.

Днес, в деня на нейното рождение, искаме да ви припомним малко мъдрости от жената, която е видяла и хубавата и лошата страна на живота и е научила много и от двете:

Несъвършенството е красота, лудостта е гениалност и е по- добре да бъдеш абсолютно нелеп, отколкото абсолютно скучен.

Дай на едно момиче правилните обувки и тя може да завладее света.

По- добре е да си нещастен сам, отколкото нещастен с някого.

Умното момиче целува, но не обича, слуша, но не вярва и напуска преди да я напуснат.

Ако можеш да накараш едно момиче да се смее, можеш да я накараш да направи почти всичко.

Ако се каниш да бъдеш двуличен, направи поне едното си лице хубаво.

Мъжете, които мислят, че миналите любовни истории на жената, правят по-малка любовта й към тях, обикновено са глупави и слаби. Една жена може да даде нова любов на всеки мъж, който обича, при условие, че не са твърде много.

„Ние всички трябва да започнем да живеем преди да станем твърде стари. Страхът е глупав. Също и съжаленията.“

„Аз съм добра, но не съм ангел. Прегрешавам, но не съм дявол. Аз съм просто малко момиче, в големия свят, опитващо се да намери някой, когото да обича.“

„Аз съм провал като жена. Мъжете очакват наистина много от мен, заради образа на секс-символ, който са си изградили за мен – и който аз сама съм изградила за себе си. Очакват да чуят камбанен звън, но анатомията ми е като на всяка друга жена.“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)