4-10

10 начина, по които котката ви показва своята любов

05 януари 2018

Котките винаги са живеели заедно с човека и от тях винаги е имало полза.  В наши дни, благодарение на инернет, котките се ползват с невероятна популярност. Много хора считат, че котката е своенравно животно и не умее да показва своята любов към човека. Някои ги считат за развнодушни и безразлични. Но тези, които си имат у дома котка добре знаят, че тези животни, както и кучетата, са способни да демонстрират своята любов.  Те просто изразяват своята привързаност по по-сложен начин и не винаги биват разбрани.

1.  Когато котката ви мачка с лапите си, това е повече от масаж.

котки

Този жест е спомен за първите дни от техния живот. С такива нежни движения котето масажира майчината гръд, за да стигне до скъпоценното мляко. Понякога тези движения могат да бъдат доста енергични и да причинят неудобство, но всъщност трябва да се чувствате поласкани.

2. Подаръкът е винаги подарък, колкото и странно да изглежда.

котки

Тези, които си имат котка са получавали всякакви подаръци, намирани на килима, на възглавницата, в леглото и въобще къде ли не. Тези подаръци понякога са ужасни. Например ако ви сложат на възглавницата гущер или малка птичка. Но помнете: подаръкът си е подарък!

3. Ако котката притиска своята глава към вашата, то тя подчертава, че вие й принадлежите.

3-10

Ако наблюдавате лъвовете в тяхната естествена среда, ще забележите, че членовете на прайда често отъркват чело един о друг. Работата е там, че жлезите на котките са по цялото им тяло и отъркването е начин да маркират сродните със своя мирис, а това укрепва връзката на прайда.

4. Ако котката ви гледа продължително време втренчено и примигвайки смятайте, че ви е целунала.

4-10

Котешкият поглед е равен на целувка. Ако котката ви гледа и примигва, значи изразява своята любов и спокойствие.

5.  Ако котката си показва коремчето, това не е глезене. Тя показва, че ви вярва.

котки

Котката е много внимателно и недоверчиво животно. Да легне и да покаже своето най- уязвимо място (например корем)  не е само покана за игра. Показвайки най- чувствителните части от тялото си, тя проявява своето доверие.

6. Движенията на опашката казват много

котки

Опашката е основен елемент в общуването на котката. Ако е свалена, значи животното е спокойно и непринудено.

7.  Котката ви хапе защото ви обича. Така тя проявява своята любов и доверие.

котки

Кожата на котките е много здрава. Затова когато се хапят една друга те не си нанасят травми. Ако вашата котка ви хапе, това означава, че тя се отнася към вас като с равен и иска да си играете.

8. Ако вашата котка се търка в краката ви, то тя маркира своята територия. В случая -вас.

8-7

Котката се трие във вашите крака, когато се прибирате у дома. Животното сравнява тялото ви с миризмата и си казва: „Този  човек е мой!“

9.  Мъркането и притварянето на клепачите изразяват благополучие и благодарност.

котки

Мъркането е най- известният способ за котките да изразят признателност. Това е знак на внимание както и преденето с лапи. Мъркането е първият звук, който произнася котето. Тъй като не е в състояние да пие мляко и да мяука едновременно, мъркайки котето все едно казва на майка си: „аз ям, всичко е прекрасно“.

10. Ако котката ви следва по петите, тя ви обича. 

котки

Някои котки се държат като кучета. Те навсякъде следват своя стопанин. Но ако вашата котка не го прави, не мислете, че тя не ви обича. Вероятно има по-независим характер.


Източник: likeni.info

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)