golqma 2

10 нетрадиционни начина да боядисате яйцата този Великден (част II)

09 април 2015

Продължаваме с втората част от вдъхновяващите идеи за декорация на яйца. Ако първите пет са ви харесали, въоръжете се с четки, бои и яйца и вижте останалите идеи за по-цветен, уникален и нетрадиционен Великден.

metali4eski qica

6. Металически отблясъци – този ефект върху яйцето може да постигнете със специална металическа боя, която в последните години може да намерите и на нашия пазар. Ако резултатът не ви се струва достатъчно ефектен, може да дооцветите яйцата или да им придадете допълнителни оттенъци с хранителна боя и четка.

mozaika 1

7. Яйца-мозайка – за да направите това яйце първо трябва да сварите и боядисате друго в желания цвят. След това го обелете, а парченцата цветна черупка залепете внимателно върху ново бяло яйце. Резултатът е наистина забележителен.

zlatni qica 1

8. Яйца от злато – за тази декорация ще ви трябват тънки златни листове станиол. Боядисайте предварително яйцата в желания цвят, след това ги намажете с лепило и завийте станиола около тях.

pleteni qica

9. Плетени яйца – любителите на плетивата могат да създадат специални плетени чорапчета, с които да увият яйцата.

cvetna feeriq 2

10. Цветна феерия – за такива цветни яйца са ви необходими лепило и малки цветни топчета. Намажете яйцата и хубаво и оваляйте в топчетата, докато залепнат от всички страни.

текст: Елена Михайлова
снимки: boredpanda.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)