5763d90a813c3

10 нетрадиционни рецепти за айскафе (част II)

18 юли 2016

В началото на новата работна седмица ви предлагаме продължението на нашата специална подборка от рецепти за любителите на кафето и прохладата.

Ледено кафе с портокалов сок (на горната снимка)

Необходими продукти:
6 ч.л. инстантно кафе (разтворено в 3 ч.ч. топла вода)
прясно изцеден сок от 2 портокала
настърганата на ситно кора от 1 портокал
1 ч.ч. чаша вода
1/2 к.ч. захар
лед

Начин на приготвяне:
В малка тенджерка кипнете настърганата портокалова кора заедно със захарта и 1 ч.ч. вода. Варете в продължение на 5 мин. След като се охлади смесете получената течност с прясно изцедения сок и кафето. Сипете във високи чаши, добавете ситно натрошен лед и декорирайте с парченца портокал.

Студено кафе по ямайски

Студено кафе по ямайски

Необходими продукти:
150 мл еспресо кафе
50 мл тъмен ром
50 мл кафеен ликьор
3 с.л. прясно разбита сметана

Начин на приготвяне:
В шейкър смесете всички съставки и разбийте добре до пълното разтваряне на сметаната. Сипете във високи чаши предварително напълнени с натрошен на ситно лед.

Домашно капучино

Домашно капучино

Необходими продукти:
1 ч.л. инстантно кафе
2 ч.ч. сварено и охладено прясно мляко
1 ч.л. шоколадов сироп
1/2 к.ч. захар
1 ч.л. канела
лед

Начин на приготвяне:
Разбийте в блендер всички съставки до образуването на пяна. Сипете в чаши, добавете лед и поръсете с канела. Сервирайте веднага.

Кафе с лед по тайландски

Кафе с лед по тайландски

Необходими продукти:
4 ч.ч. прясно сварено кафе
1 ч.ч. сметана
1/2 ч.ч. кондензирано мляко
1 ч.л. ситно смлени бадеми
3 ч.л. кафява захар
1 к.л. смлян кардамон
лед

Начин на приготвяне:
Към свареното кафе добавете в тенджерка захарта, сметаната и кардамона. Варете до кипване. След като свалите от огъня добавете бадемите и оставете течността да изстине. Във високи чаши сипете първо леда, след него разпределете кондензираното мляко, а накрая внимателно изсипете и кафето.

Студено кафе с чай

Студено кафе с чай

Необходими продукти:
300 мл шварц кафе
1 с.л. черен чай (сварен в 150 мл вода)
1 к.ч. кондензирано мляко
2 ч.л. захар
лед

Начин на приготвяне:
Към сварения чай добавете кондензираното мляко. Във високи чаши налейте първо чая, а после на тънка струйка и кафето. Преди поднасянето добавете леда.

текст: Марио Трифонов
снимки: shutterstock.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)