65440987

10 нетрадиционни рецепти за айскафе (част I)

16 юли 2016

Ние, любителите на кафето, не можем да се откажем от своята предпочитана напитка дори и в летните горещини. И понеже, когато температурите навън са високи е добре да се разхладим, решихме да ви предложим тези рецепти, в които съчетаваме кофеиновата напитка с много прохлада…

Мляко с ледени кубчета кафе (на горната снимка)

Необходими продукти: 5 ч.л. инстантно кафе
5 ч.л. захар
1 ванилия
250 мл вряла вода
250 мл прясно мляко

Начин на приготвяне: Залейте кафето, ванилията и захарта с врялата вода. Оставете да изстине и излейте течността във формичка за лед. Оставете я в хладилната камера, за да замръзне. Готовите кубчета изсипете във високи чаши и залейте с охладено прясно мляко.

Кафе с мента и шоколад

Кафе с мента и шоколад

Необходими продукти: 350 мл еспресо 50 гр шоколад 4 с.л. ликьор от мента 100 гр сметанов сладолед листа от прясна мента лед

Начин на приготвяне: В още топлото кафе разтворете шоколада. Към тях прибавете половината от сладоледа, ликьора и няколко бучки лед и разбийте всичко в блендер. Преди поднасяне декорирайте с останалия сладолед и с листата от прясна мента.

Бананов шейк с кафе

Бананов шейк с кафе

Необходими продукти: 250 мл еспресо 250 мл обезмаслена сметана 1 банан 1/2 с.л. какао 1/4 ч.л. канела

Начин на приготвяне: В блендер пасирайте банана заедно със сметаната. Добавете кафето и разбъркайте отново. Преди поднасяне прибавете натрошен лед и поръсете с какао и канела.

Кафе с лавандула

Кафе с лавандула

Необходими продукти: 2ч.л. ситно смляно кафе 100 мл обезмаслена сметана 100 мл вода 1 ч.л. захар 1 ч.л. сух лавандулов цвят лед

Начин на приготвяне: Залейте кафето с водата и го кипнете на котлон. В кафемелачка смелете на ситно захарта и лавандулата и ги добавете към течността. Прибавете и сметаната. Върнете на котлона и загрейте почти до кипване. Отнемете от огъня и оставете да се охлади. Сервирайте с бучки лед.

Кафе с шоколадов и сметанов сладолед

Кафе с шоколадов и сметанов сладолед

Необходими продукти: 1 ч.ч. еспресо 1 ч.ч. шоколадов сладолед 1 ч.ч. сметанов сладолед 100 гр шоколад

Начин на приготвяне: Разбийте в блендера всички съставки до получаването на еднородна смес. Сервирайте с гарнитура от ситно натрошен шоколад.

(следва продължение)

текст: Марио Трифонов снимки: adme.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)