Signpost in the Stirling Point, Bluff, New Zealand

10 неща, които ще ви се случат, ако решите да пътувате сами (част II)

15 август 2016

След като ви запознахме с първите пет, днес е ред и на останалите…

6. Ще се почувствате самотни. Може да се каже, че самотата е необходимо зло по време на соло пътуване. Дори и да се отдадете на изследване на нови места, местни традиции, забележителности и т.н. и да се забавлявате истински, самотата ще се прокрадне и пак ще ви намери. Като всяко друго чувство, тя е само един от цветовете на богатия спектър на емоциите, които ще ви съпътстват по време на пътуването ви сам. Просто трябва да я приемете и да знаете, че освен нея ви очакват още куп други далеч по-приятни преживявания.

7. Ще срещнете невероятни хора. Срещата с нови интересни хора е неизменна част от всяко едно пътуване. Това може да са група ученици, които изследват нови страни, или пътуващ писател, който търси вдъхновение за новата си книга и т.н. С тях ще може да споделите истории, съвети за пътуване или просто една студена бира. В края на деня ще се чувствате вдъхновени и по-богати, защото ще сте открили съмишленици, хора като вас самите.

8. Ще се запитате „Какво искам от живота?“. Съвременното ежедневие ни налага да планираме всяка една минута от живота си, за да върви всичко гладко в професионалния, дори и в личния ни живот. Когато пътувате сами, ще имате достатъчно време да се замислите за този начин на живот и дали това е, което наистина искате за в бъдеще. Докато бродите безцелно по непознати улички, пиете горещо кафе в някое малко кафене или разглеждате поредния музей, ще осъзнаете, че човек трябва да живее по собствените си правила и да следва неизменно личните си приоритети в живота.

9. Ще имате достатъчно време да направите хубави снимки. Когато пътувате сами, няма да ви се налага да се съобразявате с друг човек, който да ви пришпорва да бързате за това или онова място. Ще можете съвсем спокойно да снимате всичко, което искате да остане като спомен, дори всичко, което се изпречи на пътя ви, ако искате. Освен това ще станете истински професионалист в това да снимате сам себе си.

10. Ще видите себе си в нова светлина. Това може да се случи във всеки един момент от вашето приключение. Попадайки в непредвидени ситуации, които ви изпращат далеч от комфортната ви зона, ще осъзнаете колко силни сте като личност и също, че можете да се справите с трудности, за които не сте подозирали.

снимка: hotel-r.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)