
Без съмнение трябва да опитате неустоимите ни предложения, когато посетите Италия. Вижте продължението на класацията ни за най-вкусните италиански храни.
6. Кростата
Датиращ още от 15-и век, това е печен пай или торта с пълнеж на бучки. Пълнежът може да е от различни плодове – кайсии, праскови, череши, боровинки.
7. Рагу
Това е традиционен сос с месо, приготвян различна течност – бульон, вода, вино, мляко. Във всички случаи присъстват сметана и домати. Месото, което може да е всякакъв вид – говеждо, пилешко, свинско, патешко, гъше, агнешко – е ситно смляно. Сосът най-често се ползва за паста. Може да се приготви и вегетарианско рагу – със зеленчуци, вместо месо.
8. Карпачо
Прави се от сурово месо – най-често телешко или от риба (сьомга или тон), което се реже на много тънки парчета, подправено с лимон, оцет, зехтин, сол и черен пипер. Хапва се за предястие, като често се комбинира с рукола или сирене.
9. Ригатони
Всички знаем и обичаме спагетите и макароните, а ригатони е основната паста, ползвана в Централна и Южна Италия. Прилича на нашенските макарони.
10. Панакота
На италиански се пише с две отделни думи – panna cotta, и произхожда от северния италиански регион Пиемон. Това е подсладен сметанов крем, сгъстен с желатин. Често се ароматизира с ром, кафе или ванилия. Гарнира се с плодове, шоколад или карамел.

Предишна:
1650 кг лютеница – един истински балкански рекорд

Следваща:
Най-здравословните комбинации от храни
Още по темата
-
-
Великденска супа по гръцки
In TASTEНеобходими продукти: 1 кг. агнешки комплект 125 гр. масло 1/2 вр. копър сока на един ...
-
Шоколадово желе
In TASTEФренският желиран десерт беше и си остава един от най-вкусните десерти в света. Още Бонапарт ...
-
Рулца със скариди и зеленчуци
In TASTEТази бърза и лесна за приготвяне рецепта много ще ви хареса: Необходими продукти: 5-7 скариди ...
Остави своя коментар през Facebook