Ньоки

10 от най-вкусните италиански храни (част I)

07 септември 2016

Италия е синоним на вкусна и красиво изглеждаща храна. Като се започне от това, че е родина на пицата, сирената, пастата и, разбира се, вкусните десерти и сладоледа. Вижте 10 от най-вкусните италиански храни, подредени от Бизнесинсайдър. Запомнете имената им, защото си заслужава да опитате всяко едно от тях, когато се случи да посетите красивата Италия.

1. Паста помодоро

Или паста с домати. Сосът включва домати, босилек и зехтин.

Или паста с домати. Сосът включва домати, босилек и зехтин.

2. Аранчини
Това са пълнени с ориз пържени и панирани в галета топчета. Името им идва от думата arancia (аранча), или портокал на италиански. Пълнежът може да включва още доматен сос, моцарела или гъби. Чудесни са за предястие, в комбинация с подходящо италианско вино.

Аранчини

Аранчини

3. Тирамису
И в България този десерт е доста популярен и почти всеки е опитвал да си го приготвя вкъщи. Името му буквално се превежда като „вземи ме”. Приготвя се от бишкоти, напоени в кафе и наслоени с разбира смес от яйца, захар и маскарпоне (италианско крема сирене). Поръсва се с какао.

Сладко изкушение - тирамису

Сладко изкушение – тирамису

4. Рикота
Класическо италианско сирене, прави се от овче или козе мляко. Често се използва в италианските десерти, както и в каноли, пица, лазаня и равиоли.

Сирене Рикота

Сирене Рикота

5. Ньоки
В Италия се похапва като предястие – алтернатива на супата или пастата. Прави се от меки и плътни тестени кнедли, направени от грис, брашно, сирене, яйца, картофи и галета. В различните региони на Италия се прави по различен начин, но общото е соса от градински чай.

Ньоки

Ньоки

(следва продължение)

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)