красиви паркове

10 от най-красивите национални паркове в Европа

21 септември 2016

10 от най-красивите национални паркове в Европа. Те са чудесна възможност да се насладите на уникалната природа на страните.

Често туристите се отправят към европейските градове, когато търсят интересни дестинации. Но ако решите да прекарате времето си само в града, със сигурност ще изпуснете невероятни природни гледки.

10. Езерната област, Великобритания

10

Това е една от най-прекрасните природни дестинации във Великобритания. В областта има множество езера, но освен тях има и живописни хълмове.

9. Калера де Табуриенте, Испания

9

Когато се говори за Канарските острови, хората често мислят за Ла Палма и курортите. Но на островите има и прекрасен национален парк, а неговият център е нещо, което много наподобява кратер.

8. Беловежка гора , Полша

Bison family in winter day in the snow

Тази гора-национален парк се намира на границата между Полша и Беларус. А ако искате да видите европейски бизон – това е мястото.

7. Саксонска Швейцария, Германия

The Bastei bridge, Saxon Switzerland National Park, Germany

Въпреки името си, този национален парк се намира изцяло в Германия, близо до град Дрезден. Там можете да видите странни скални образувания, а мястото също така е и топ дестинация за преходи и катерене.

6. Дурмитор, Черна гора

6

Обграден от реки, този парк предлага фантастични гледки към планини и реки. Популярна дестинация за преходи, ски и сноуборд.

5. Лох Ломонд и Тросакс, Шотландия

item_5

В този парк се намират едни от най-живописните планини, с прекрасни гледки. В националния парк има няколко малки селца, където можете да се отбиете в местните пъбове.

4. Ордеса, Испания/Франция

Circo de Soaso in Ordesa national park, Pyrenees (Spain

Националният парк се намира на границата между двете държави. Гледките са прекрасни, а там можете да видите диви кози, соколи и мармоти.

3. Вахтнайокутъл, Исландия

3

В центъра на този национален парк се намира едноименният глетчер. Там има и множество айсберги, водопади и скали. Този парк е популярна дестинация за любителите на къмпинга.

2. Триглав, Словения

Mountain Lake in Autumn - Lake Bohinj

Националният парк се намира около най-високия връх в Словения – Триглав. Невероятни гледки, високи планини, езера и свежи поляни са само малка част от нещата, на които със сигурност трябва да се насладите там.

1. Плитвишки езера, Хърватия

Waterfalls in Plitvice National Park. Aerial view. One lake flows into another surrounded by lush vegetation. Water has natural vivid turquoise color. Popular touristic attraction.

В средата на Хърватия се намира този чудесен национален парк. В него има 16 езера, всички свързани помежду си с водопади. Също така е пълно и с пещери.

Източник: Touropia

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)