P1420249

10 причини да посетите Япония (част II)

26 юни 2016

Вижте и втората част от нашата класация за невероятно красивите места в Япония, които определено си струва да посетите.

6.Пътят Накасендо (на горната снимка)
Това е маршрут, който започва в Киото и завършва в Едо. Nakasendo буквално означава „пътят през планините„. Той е важен транспортен маршрут през 17-и век. Днес Накасендо е приятна и живописна разходка не само през провинцията, но и през историята на Япония. Цялото пътуване отнема около 10 дни и е подходящо за всеки, който може да издържи спокоен ход в рамките на три или четири часа. Различни туроператори предлагат пакети, включително екскурзовод, храна и настаняване.

7.Храмът Натадера през зимата
Храмът Натадера е изключително красив и си струва да се види по всяко време на годината, но никой сезон не може да се сравни с очарованието на зимата и контрастът, който се получава между белия сняг и цветния храм. Той е на над 1300 години, основан е през 717 г. от будистки монах, който е посещавал близката планина в търсене на богиня. И планината, и грамът стават най-популярните забележителности в района.

Japanese temple in the snow

8.Пагодата Сейгантоджи
Ако търсите място с историческа стойност на фона на спираща дъха природа, тази пагода и 133-метровият водопад Начи но Таки са всичко, което ви трябва. Лесно е да разберете защо хората са избрали да се покланят на това страхотно природно чудо, когато видите тази великолепна гледка зад себе си.

ca113c156ad8770cb1fece994115687b

9.Черешовите дръвчета
Японските черешови дръвчета са една от най-зрелищните гледки, на които можете да станете свидетели. Всяка пролет страната се превръща в огромен букет от пастелно розови венчелистчета и ако искате да наблюдавате това красиво събитие, не се бавете дълго, тъй като сезона на черешовия цвят трае само няколко седмици.

dlYCTDy tumblr_o6x7qjo2j81tq9q5vo1_1280

10.Аогашима – островът, на който живеят двестатина човека…
Не търсете повече място за приключения – островът Аогашима е отговора. Разположен е сред Филипинско море над 350 км южно от Токио, като единственият начин да стигнем до там е с хеликоптер или с лодка. Островът, който е с площ по-малка от 9 кв. км и по-малко от 200 жители, е най- добре познат с това, че има вулканичен кратер в центъра му – а в него се намира втори, по-голям вулканичен кратер! Резултатът е едновременно красив и внушаващ благоговение и всеки, който дръзне да тръгне по дългия път до Аогашима ще бъде възнаграден с едно наистина незабравимо преживяване

ws_Japan_Island_Volcanoes_Tropics_1600x1200

 

Източник: www.boredpanda.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)