Tropical-Avocado-Popsicle-2-880x644

10 рецепти за нетрадиционен домашен сладолед (част II)

03 юли 2017

Опитахте ли вече някое от нашите предложения за домашен сладолед? Или, все още, не сме успели да ви изкушим? Независимо от отговора – имаме още една „порция“ от идеи за вас…

6. Авокадо, лайм и кокосово мляко
Сокът на един лайм се смесва в блендера с нарязаното на ситно авокадо, чаша кокосово мляко и листчета естрагон (на горната снимка). По желание може да добавите и захар.

17310010-R3L8T8D-650-7

7. Манго и ягоди
В блендера пасирайте мангото, а после добавете късчета ягоди. Може да използвате и готов сок от манго. Преди поднасяне гарнирайте със стръкчета мента.

17320210-R3L8T8D-650-20_2

8. Кисело мляко и малини
Смесете в блендера кисело мляко и малини.

17320410-R3L8T8D-650-21

9. Чай и сметана
Налейте във формичките за сладолед около 3/4 предварително сварен чай, а после го оставете да замръзне. След това добавете и разбитата предварително сметана и оставете да замръзне отново. Резултатът може да кръстите „Студен чай по английски“.

17309860-R3L8T8D-650-9

10. Ананас, боровинки, ягоди и кисело мляко
Тук важи любимата максима на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече!“. Смесете в блендера сок от ананас, плодовете и киселото мляко. Запазете част от ягодите и боровинките, които нарежете на ситно, за да добавите към готовата смес, преди да я замразите.

снимки: chefsroll.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)