4anti golqma

10-те чанти, които се превърнаха в модни икони на всички времена (част II)

22 май 2015

Всяка дизайнерска чанта, превърнала се в модна икона, си има своята история. Много от уникалните чанти са специално произведени и кръстени на знакови знаменитости. Ако трябва да бъдем честни, някои от чантите дължат звездния си статус именно на факта, че дадена знаменитост ги е признала за свой любим аксесоар. Представяме ви втората част от нашата класация на 10-те чанти, които се превърнаха в модни икони на всички времена и искрено ви пожелаваме, да притежавате поне една от тях.

Chanel-Large-2.55-Flap-Bag

Chanel 2.55 Flap Bag
Една от най-известните чанти на Chanel – 2.55 Flap Bag е представена за първи път лично от Коко Шанел през 1955 г. Тя трансформира вечерните чанти като им добавя дръжка под формата на верига и на практика така се ражда една модна легенда. Легендарната чанта търпи леки промени от криейтив директора на компанията Карл Лагерфелд през 1983 г. Той добавя логото на марката. През 2005 г., по повод 50-годишнината от създаването на чантата, от Chanel представиха лимитирана серия с оригиналния дизайн от 1955 г.

Gucci-Jackie-Bag
Gucci Jackie Bag
Чантата е създадена в края на 50-те години и е носена от знаменитости като Джаки Кенеди Онасис, на която всъщност е кръстена. Първата дама е снимана толкова много път с тази си любима чанта, че тя придобива името си именно в нейна чест. През 2009г., криейтив директора на компанията Фрида Джанини успява да върне на мода тази класика, представяйки модела New Jackie.

Prada-Bowling-Bag

Prada Bowling Bag
Тази уникална чанта на Prada е представена за първи път през 2000г. и веднага се превръща в икона. Нейната полукръгла форма пленява жените и я прави задължителен аксесоар.

YSL-Muse-Grey-Blue
YSL Muse
Авангардната чанта е представена през 2006 г. и се превръща в един то най-известните аксесоари на Yves Saint Laurent. Редица знаменитости са се хвалили с нея по време на почивки и разходки. Интересно е да отбележим, че най-продаваната версия на YSL Muse е в класически черен цвят, като компанията предлага модела и в редица сезонни цветове и различни типове кожа.

Dior-Saddle-Bag
Dior Saddle Bag
Уникалната чанта с формата на седло е представена през 1999 г. Благодарение на редица знаменитости, които се появяват с нея, чантата бързо се превръща в истински хит сред модните ценители.

текст: Елена Михайлова
снимки: Internet

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)