bags

10-те чанти, които се превърнаха в модни икони на всички времена (част I)

31 март 2015

Модата винаги е била свързвана с елегантност и привлекателност, а един от най-важните аксесоари на модерната жена, който лесно издава класата и стила, винаги е била чантата. Има обаче модели дизайнерски чанти, които са се превърнали в много повече от желан моден аксесоар. Да ги притежава е признак не само на вкус в дадена дама, те са се превърнали в израз на определен социален статус и принадлежност. Тези чанти се отличават не само с дизайн, но и с изключително фина и прецизна изработка и луксозни материали, в които жените поколения наред просто се влюбват.
Представяме ви 10 от най-знаковите чанти на всички времена, за които без да преувеличаваме можем да кажем, че са се превърнали в истински модни икони и мечта за милиони жени по света.

hermes-kelly

Hermes Kelly
За първи път тя е представена през 1892 г. като чанта, предназначена за закачане на седлото на коня. През годините чантата еволюира, като истински популярна става, след като е кръстена на Принцесата на Монако – Грейс Кели. Тя е заснета да я носи през 1956 г. От тогава насам, Hermes Kelly е една от най-желаните и известни чанти, като за изработката й са нужни от 18 до 25 часа ръчен майсторски труд.

Fendi-Sezione-the-icon-singole-baguette

Fendi Baguette
Тази модерна класика е предназначена за носене под рамото и е представена през 1997 г. Тя е дело на Silvia Venturini Fendi, а сред най-известните й притежателки е Кари Брадшоу от Сексът и Градът. Интересно е да отбележим, че от представянето й до днес, Fendi Baguette е произведена в над 1000 различни десена.

Lady-Dior-Blue

Lady Dior, Christian Dior Lady Bag
През септември 1995 г. кожена чанта на Dior с логото на марката, висящо като аксесоар от едната от дръжките, е подарена на Лейди Даяна от Първата Дама на Франция, Бернадет Ширак. Лейди Даяна се влюбва в изработката и модела на чантата, а от Dior кръщават творението си Lady Dior в чест на принцесата.

lv-speedy

Louis Vuitton Speedy
Louis Vuitton Speedy за първи път е представена през далечната 1930 г., но се превръща в истински хит през 60-те години на 20-ти век, когато Одри Хепбърн я носи със себе си при пътуванията си по света. Тя толкова обича своята Speedy чанта, че си поръчва специален по-малък и компактен модел от Louis Vuitton. Така Speedy 25 става запазена марка на английската актриса.

Hermes-Birkin

Hermes Birkin Bag
По отношение на майсторството и дизайна, много малко марки могат да се сравняват с френската Hermes. В класацията ни е намерила място и Hermes Birkin, създадена за Джейн Бъркин, супер модел, певица и актриса от 80-те. Чантата за първи път е произведена през 1984 г., а създаването й наистина дължим на Джейн Бъркин. Тя пътува в самолет, заедно с Жан Луи Дюма, директор на Hermes, и му се оплаква, че не може да намери кожена чанта, която наистина да й харесва. След тази среща се „ражда“ Hermes Birkin Bag.

текст: Елена Михайлова
снимки: Internet

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)