209561

10 нестандартни дестинации за пътуване през 2020 година (част 1)

05 януари 2020

Стартът на новото десетилетие заслужава свеж поглед към това къде да отидем. От първия луксозен уелнес хотел във френския регион Шампан до следващия средиземноморски хотспот – Черна гора – ето няколко идеи за по-различно и нестандартно пътуване през 2020 година. Дори и да не сте посетили все още някоя от популярните и до болка наложени туристически дестинации, хвърлете поглед на едни по-различни идеи:

Шампан, Франция

external-view-3-1575667356Ако смятате, че регионът на Шампан не е достатъчно притегателен,  помислете отново. Наскоро районът получи признание за първата по рода си луксозна уелнес дестинация. Приза бе присъден на The Royal Champagne Hotel & Spa. Така че, можете да се възстановите в техния спа център от 8000 квадратни метра и да „получите“ лице на Biologique Recherche, докато сте в него. Посетете и избите в района за да видите как се произвежда биодинамично шампанско.

Ричмънд, Британска Колумбия

25-best-things-to-do-in-vancouver-bc-canada_26Тези, които имат идея да се потопят в хранително приключение, могат да се насочат към Ричмънд, Британска Колумбия, основно предградие на Ванкувър.  През 2020 г. са планирани две нови издания и турове на Richmond Dumpling  Vancouver Food Tour, които ще отведат гостите на разходка из около 20 ресторанта в региона. Vancouver Foodie Tour предлага автентична обиколка, а в града е най-големия нощен пазар в Северна Америка.

Елзас, Франция

960-540-kolmar

Елзас е красив през всеки сезон. Районът е дом на най-високата концентрация на ресторанти със звезда от Мишлен. Може да започнете своето пътуване в обекта на световното наследство на ЮНЕСКО – Страсбург и ще разгледат криволичещите улици и канали от пъстър Колмар. Посетете и  Музея на Унтерлинден. Всичко тук е курирано изкусно, включително частни дегустации, водени от легендарни сомелиери.

Антарктида

t-wilkinsonray-1-1575669749

През декември 2020 г. Bomber Ski си партнира с EYOS Expeditions, за да предложи едноседмично приключение за супер яхтено каране в Антарктида, ръководено от шесткратните олимпийски медалисти Боде Милър и Дъг Стъп, един от най-известните полярни изследователи в света. Декември е чудесно време за „първи писти“ – свещен граал за елитни скиори. Докато се наслаждавате на удобствата на 77-метрова ултра луксозна яхта, подходящо наречена „Легенда“, можете да се насладите на невероятните пейзажи на ледения континент. 

Армения

khor-virap-1575670730

Интересът към Армения, бившата съветска република, нараства, особено след като най-популярната арменка в Америка – Ким Кардашиян, доведе четирите си деца да бъдат кръстени там. Сега, следвайки историческото признание, че клането на 1,5 милиона арменци през 1915 г. е акт на геноцид, любопитството към този регион, който се намира на кръстопътя на Източния и Западния свят, се засилва. Арменското езеро Севан, най-голямото сладководно, алпийско езеро в Евразия, е местен фаворит и заслужава прозвището си „Синята перла на Армения.“ Там има обектът на световното културно наследство на ЮНЕСКО Хор Вирап и богато украсени катедрали, които са чудеса на дизайна. Бренди е ключова част от арменското гостоприемство.

Очаквайте продължение…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)