1966841_607168746033781_488171346_n

10 цитата за пролетта

29 март 2020

Дългоочаквана, светла, топла, свежа… Пролетта. Но тази година тя настъпи и не ни даде възможност да се насладим на красивите й възраждащи стъпки. В условията на пандемия и социална изолация у дома, ни поставя пред изпитанието да не можем да се докоснем до цветята, разцъфналите клони, слънчевите лъчи. Но Природата ще се събуди – това е сигурно! Нека си пожелаем и ние скоро да сме заедно – променени, с повече отговорност към Нея! 

Приветстваме те, Пролет, с тези 10 прекрасни цитата, посветени на теб.

„Можете да изрежете всички цветя, но не може да възпрете пролетта да дойде.“ – Пабло Неруда (чилийски поет, писател, публицист, дипломат и политик)
„Когато пролетта дойде, дори фалшивата пролет, нямаше никакви проблеми освен къде да бъдеш най-щастлив. Единственото нещо, което можеше да развали един хубав ден, бяха хората. И ако можеше да не се ангажираш с тях, всеки ден нямаше граници. Хората винаги бяха ограничителите на щастието, освен онези малцина, които бяха точно толкова добри, колкото пролетта.“ – Ърнест Хемингуей (американски писател)
„Ако хората не се обичат един друг, аз наистина не виждам каква полза би имало да имаме някаква пролет.“ – Виктор Юго (френски поет, писател, драматург, художник и общественик)
„Въпреки прогнозата, живейте все едно е пролет.“ – Лили Пулицър (американска модна дизайнерка)

1000656_607169029367086_20157281_n
„Да, аз заслужавам пролет. Не дължа на никого нищо.“ – Вирджиния Улф (британска романистка, есеистка, издател, феминистка и автор на разкази)
„Ако нямахме зима, пролетта не би била толкова приятна: ако не усещахме понякога вкуса на несгодите, благоденствието не би било толкова добре дошло.“ – Ан Брадстрийт (американска поетеса от английски произход)
„Първият ден на пролетта е едно нещо, първият пролетен ден е друго нещо. Разликата между тях понякога е толкова голяма колкото цял месец. – Хенри ван Дайк (американски писател, образовател и пастор)
„Денят, в който Всевишният е създал надеждата, е вероятно същият ден, в който той е създал пролетта.“ – Бърнард Уилямс (английски философ)
„Пролетта е времето за планове и проекти.“ Лев Толстой (руски писател)
„Пролетта показва какво може да направи Бог с един мрачен и мръсен свят“. – Виктор Крафт (австрийски философ)

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)