активен живот

„100 години активен живот…”: 5 причини да прочете тази книга

20 февруари 2019

Здравето е най-важното. Едва ли има някой, който би се усъмнил в това. Трудно е да се живее, ако тялото вече е изчерпало своите сили и не е в добро състояние. Точно за това става въпрос в тази книга. Д-р Сергей Бубновски споделя своя опит и знания в „100 години активен живот, или тайните на здравословното дълголетие“ (Жануа’98, 2019), така че хората, които искат да живеят дълго, не само да го направят, но и да бъдат в добро здравословно състояние през отреденото им време и да водят активен живот.

Корицата на книгата (Жануа’98, 2019)

Корицата на книгата (Жануа’98, 2019)

Ето ви 5 причини да прочетете тази книга:

1. Основната причина някой да подхване подобна книга е, ако го е грижа за своето здраве или това на близките му. Тъй като не можеш да накараш някой да направи нещо, което той не иска, най-добре е да помислите за собственото си здраве. Кой знае, може пък примерът ви да бъде заразителен и хората около вас също да си обърнат внимание.

2. От книгата на д-р Сергей Бубновски може да научите полезни съвети за изпълнието на конкретни упражнения. Поместени са техни изображения и кратко описание. Макар че, ако искате по-подробно да се запознаете с изпълнението им, по-добре потърсете някоя друга от неговите книги, където описанията са по-широки. Акцентът на тази книга е дългият и активен живот – затова необходимите неща да го постигнете са маркирани без прекалено да се отклонява текста към гимнастиката.

3. Написаното се чете с лекота, любопитно е и те предизвиква да продължиш до края. Стига темата за здравето и упражненията да ви интересува, ще прочетете книгата с интерес. Стилът на писане не е тежък и звучи разбираемо.

4.  В  „100 години активен живот, или тайните на здравословното дълголетие“ присъстват също много полезни съвети за храненето, приемането на течности, закаляването и др.

5. Ако сте се запознали с други книги на Бубновски, вероятно ще ви се прииска да прочетете и тази. Тя донякъде прилича на обобщение на подробно разгледани теми и здравословни проблеми в други негови книги. Въпреки това не може да се каже, че ги повтаря, а по-скоро надгражда, като същевременно споделя информация, която е останала недостатъчно в предходните издания.

Общо взето, ако ви интересуват принципите и възможностите за дълголетие, „100 години активен живот…” на Сергей Бубновски ще ви заинтригува. Още повече, че се касае не просто да доживееш до дълбоки старини, но и да си активен и в добра физическа форма. Както е обичайно с такива книги – четенето е лесно. Трудното е да се прояви воля и да се заемете с физическите упражнения и т.н. Но си заслужава, помните откъде тръгнахме, нали – все пак здравето е най-важното.

Вижте още: Защо е важно да поддържаме в добро състояние мускулите си?

автор: Силвия Аризанова
снимка: Бубновский/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)