1

100 години блясък

03 юли 2014

Гуинет Полтроу е новото лице на Max Factor. Актрисата участва в специална промо-кампания на козметичния бранд, посветена на честването на едновековната годишнина на марката – „100 години блясък“.

20140702-gwen-3
Холивудската звезда безпроблемно пресъздаде няколко знаменити образа на жени, оставили следи през годините. По време на снимките Гуинет Полтроу се превъплъти в иконата от 50-те години – непреходната Одри Хепбърн, в Бриджит Бардо – секс-символа на 60-те, красивата представителка на 70-те- Фара Фосет, както и в образа на близката си първа приятелка – Мадона, която започна да завладява света в началото на 80-те и продължава да ни държи заложници на таланта и музиката си вече повече от 20 години.

2

С гримът, с измисления образ, който трябва да бъде представен на сцената започва дългия път на успеха на артиста. Ето защо не е изненада, че вдъхновението за новата рекламна кампания идва именно от филмите и от сцената.

20140702-gwen-2

В така наречения „Златен век” на Холивуд, когато става дума за грим има само едно име, предпочитано от звездите на големия екран. Това е името на г-н Макс Фактор – мечтател, гримьор, творец на перуки и изобретател. Той е бил известен с прекрасните артистични образи, които е създавал върху лицата на най-известните икони от тази златна епоха като Ава Гарднър, Джийн Харлоу и Марлене Дитрих. Майсторът на грима, обаче, смятал, че блясъкът трябва да бъде достъпен за всички жени.

maxfactorstory_mfim1_maxfactor

Макс Фактор е роден в Русия и през 1904г. емигрира в Америка. Установява се в Лос Анджелис, за да бъде по-близо до бързо развиващата се филмова индустрия. Славата на експерта Макс Фактор бързо се разпространява и той започва да работи с водещи холивудски филмови звезди, произвежда и прилага върху тях собствени козметични продукти, които придават блясък и в същото време реалистичен образ на екрана. Гримът, продуктите и техниките, които Макс Фактор създава за филмовата индустрия и клиентите си в Холивуд му донася Оскар. Водещата му философия обаче е, че всяка жена може да бъде ефектна и красива с помощта на правилните инструменти, грим и артистични умения. От спиралата да основата, от сенките за очи или блясъка за устни…  Макс Фактор сътвори за жените трансформиращи козметични инструменти и даде артистизъм в ръцете на всяка жена, които й позволяват да бъде обаятелна всеки ден.

снимки: Max Factor

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)