100 години грим и прически в една минута (видео)

100 години грим и прически в една минута (видео)

08 декември 2014

Замисляли ли сте се някога колко субективно понятие всъщност е „красотата“?! Да, мнозина използват определения като „непреходна“, „вечна“ и т.н., но какво всъщност влагат в тях? Защото ако един наложен еталон за визия и естетика е модерен днес, то едва ли е бил такъв да речем през миналия век. Дали Мерилин Монро щеше да е същата тази модна икона, която е била в средата на 50-те години на 20 век, ако живееше и твореше през нашето десетилетие?

100 години грим и прически в една минута (видео)

Или пък Анджелина Джоли щеше успешно да се впише в модната история на миналото? За отговора можем само да гадаем, но е факт, че красотата и нейните стандарти се изменят с всяка изминала минута, а това важи в пълна степен и за някои от най-силните оръжия на нежния пол – гримът и прическата.

Предлагаме ви един интригуващ експеримент на онлайн страницата Cut, който разкрива през какви етапи са преминали тенденциите в годините от 1910-та досега, като моделът във видеото е променян в зависимост от различните декади на миналия век. И така, вижте вълнуващата разходка в света на красотата в една-единствена минута, събрала сякаш цели три поколения дами наведнъж.

текст: Митко Попов
снимки и видео: Cut.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)