Монтесори

100 занимания по системата Монтесори

30 януари 2018

Излезе от печат нова книга на издателство „Колибри”, която включва 100 занимания по системата Монтесори. Автор е Мари-Елен Плас, а преводът е на Валентина Бояджиева. Включва 240 страници. Пълното заглавие на изданието е „100 занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си да чете и пише”.

Корицата на книгата „100 занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си да чете и пише” (Колибри, 2018)

Корицата на книгата „100 занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си да чете и пише” (Колибри, 2018)

Днес книгата ще бъде представена от 16.00 часа в книжарница Колибри на ул. Иван Вазов  №36 в град София, заедно с „60 занимания с моето бебе по системата Монтесори”, публикувана през 2017 г. и която има сходна тематика.

Вижте още: Основите на масажа в книга

За книгата от издателите:

Педагогическият метод на Мария Монтесори се опира на схващането, че детето развива своята интелигентност чрез сетивата и че преминава през „периоди на чувствителност”, по време на които мобилизира цялата си енергия, за да открие и усвои дадено умение. Чувствителният период за писането и четенето започва малко преди тригодишната му възраст и продължава до шестата му година.

Предлагайки на вашето дете през този изключително важен период разнообразни игрови занимания, като правите сами лесните за изработване сетивни помагала и създавате около детето спокойна атмосфера, вие му давате ключовете към усвояването на писането и четенето с лекота, удоволствие и траен ефект.

В края на книгата – Приложна тетрадка, за да си направите сами помагалата Монтесори.

За автора:

Заинтригувана от педагогическия модел на Мария Монтесори, Мари-Елен Плас (р. 1961 г.) се посвещава на неговото популяризиране. Успоредно с професията си на моден стилист, тя пише книги за деца (досега повече от петнайсет с главни герои Балтазар и Пепен), съобразени с основните принципи на философията Монтесори – насърчаване на развитието на детето и уважение към пълноценното човешко същество, каквото е то още от раждането си. Книгите й са преведени в много страни по света.

Корицата на книгата „60 занимания с моето бебе по системата Монтесори” (Колибри, 2017)

Корицата на книгата „60 занимания с моето бебе по системата Монтесори” (Колибри, 2017)

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: women-journal.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)