Варанаси

100 истории за пътешествия, които променят живота

09 юли 2019

Известни пътешественици на нашето време, както и някои от авторите на издателство „Лоунли Планет“ споделят незабравими мигове от свои пътувания, оставили ярка следа в съзнанието им в наръчника за пътешествия „Най-вълнуващите моменти в живота“. Представените 100 кратки разказа за вълнуващи преживявания са илюстрирани с разкошни снимки. В книгата ще намерите и полезни съвети как да организирате вашето собствено приключение. Защото без съмнение прочетеното ще ви накара да преосмислите отношението си към света и да погледнете по различен начин към преобразяващата сила на пътешествията.

„Най-вълнуващите моменти в живота“ е колекция от 100 истории за пътешествия, променили завинаги живота на разказващите. Акцент са не толкова дестинациите, а преживяванията на пътешествениците, които са оставили ярка следа в съзнанието им. Впечатление правят и над 250-те красиви снимки, включени в луксозното издание. Към всеки кратък разказ са представени и две рубрики: „Равносметка“ и „Полезни съвети“, с което красивото томче с твърди корици се превръща и в добър пътеводител как да извлечем максимума от пътуването си.

Северното сияние

Северното сияние

„Пътуването дава сили. То укрепва мускулатурата на „органа“, който ни прави смели, а същевременно смекчава остротата на нашето его. Научаваме се да се примиряваме с обстоятелствата и да откриваме поука и в най-незначителните на пръв поглед контакти с другите. По време на моето пътуване бях в синхрон с това, за което най-много копнееше сърцето ми по време – да сваля от себе си колкото се може повече от бремето на живота“, разказва Ашли Гарвър, след като посещава Индия.

Страниците на „Най вълнуващите моменти в живота“ ни отвеждат както до добре познати дестинации като Париж, Рио де Жанейро и Ню Йорк, така и до по-необичайни като езерото Ветерн в Швеция, за да се понесете по леда с кънки; резервата на индианците Навахо в САЩ, Антарктида, Кейп Таун в Южна Африка, Антарктида, Фиджи, Тибет, Петра(Йордания), Непал, Камбоджа, Танзания, Колумбия, Мадагаскар, Тенерифе (Канарски острови), Монголия, Тайланд, Перу, Китай, Виетнам, Галапагоски острови (Еквадор), Патагония (Чили), Йемен и др.

Вулкана Галапагос

Вулкана Галапагос

„Най-вълнуващите моменти в живота“ е наръчник как да преследваме вълшебните моменти, които ще ни преобразят и ще ни насърчат да живеем пълноценно. Трупането на преживявани ни показват съществените неща в съществуването ни и отклоняват поне за миг нашето внимание от всекидневното, тривиалното и комерсиалното“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)